Planeternas symbolik

“Planeterna vilja ingenting annat än snabbheten uti sin färd.
Världsalltets stränder blinka som frågor.
Snabbare, raskare, obarmhärtigare, vältrande sig i underbara öden,
rullar planeternas oräkneliga skara förbi” (Edith Södergran, 1920)

Planeterna representerar var och en olika kosmiska krafter, och inom symboliken även alkemins metaller. Jag presenterar en överblick här på deras viktigaste attribut och hur symbolerna kan användas.

Merkurius: Kommunikation, intellekt och idéer. Den visar ditt intellektuella behov och ditt behov av kommunikation och symbolen används med fördel inför prov, muntliga presentationer och för att få inspiration att skapa.

Venus: Tur, kärlek och talang. Denna kvinnliga symbol skrivs med Mars symbol för att beskydda skrivna besvärjelser. Symbolen används även vid kärleksmagi, för att hitta sitt kall i livet och för att bringa klarhet i känslolivet.

Mars: Temperament, energi, fysisk kraft. Denna manliga symbol skrivs med Venus symbol för att beskydda skrivna besvärjelser. Symbolen används vid fysiska kraftprov, för att segra, för att genomföra livsförändringar och vid beskyddsbesvärjelser.

Jupiter: Växande, tursamhet och kunskap. Denna symbol hjälper till att leda dig på rätt livsstigar, används för att framkalla tur, bra vänner och vid besvärjelser som skyddar vid resor.

Saturnus: Plikt, ansvar och vardagsmåsten. Denna symbol hjälper oss att vara plikttrogna även då det bär emot. Används vid rättsprocesser, för självdisciplin och för att förgylla vardagslivet.

Uranus: Djupare insikt, livsnjutning och individualitet. Används vid fördel då man behöver meditera på en svårare livsfråga, då man vill njuta mer intensivt av livets goda och vid allt som kräver att man uttrycker sig själv tydligt.

Neptunus: Drömmar, fantasi och intuition. Symbolen används vid drömmagi, astrala resor/trumresor samt för att skapa nya originella saker och då man behöver tänka utanför boxen.

Pluto: Makt, magi och förvandlingar. Symbolen är kraftfull vid alla besvärjelser, främst de som rör ledarskap i större skala, transformation i tankesätt samt vid ideella projekt som berör många.

Det var planeterna. Vi tar en liten paus från symboliken igen, så ni hinner smälta det vi kollat på hittills 🙂

Jag tänkte titta lite på kärleksmagi för singlar och par framöver, så välkomna tillbaka.

Ur skogens djup,

Beth