Midsommar

Lummighetens tid, midsommarafton – vem har inte plockat sju sorters blommor och lagt under kudden för att drömma om sin tillkommande?

Midsommarnatten räknas som en av de mest magiska nätterna under hela året, då gränsen mellan människornas värld och det övernaturliga troddes vara tunnare än vanligt. En perfekt natt för trumresor, drömmagi och för att blicka inåt sig själv och låta sin inre kärlek komma till tals – en kväll och natt då hjärtat och känslorna blommar ut lika frodigt som blomsterängarna ute.

Jag hoppas att ni fick ta del av midsommarens alla välsignelser på ett eller annat sätt, trots att corona fick många traditionella firanden att ställas in och ändras. Många som är vana traditionellt firande fick nu ägna sig mer åt sina nära och kanske skaffa nya traditioner.

På midsommarnatten är all växtmagi extra kraftfull, och de örter som skördas då anses vara extra kraftfulla i sina egenskaper. Det är också den natten man kan skörda vildväxande rönn, för att göra en önskestav vars kraft stannar i många år.

Glad midsommar i efterskott,

Beth