Ametistens mystik

Hej igen från de norrländska skogarna,

Idag ska vi titta på Ametisten, det är helt klart en andlighetens sten som förtjänar en helt egen blogg, och en mycket mer ingående presentation än här. Men jag ger här i alla fall en liten överblick av denna mystikens och intuitionens sten.

I många kulturer har den ansetts vara mycket läkande, och då främst för anden samt det själsliga livet. Men den har även fått ryktet att vara ett verksamt medel mot alkohol – särskilt överkonsumsion – och andra droger och gifter. Ametisten lugnar både tankar, stress och negativa känslor. Det är en sten med starka och renande vibrationer och ametisten kan med fördel användas både vid meditation och healing. Ametisten vibrerar med tredje ögat och kan gärna läggas på pannan.

Pannan, eller under kudden, är också bästa stället då ametist sägs fungera mot huvudvärk och vid sömnproblem. Den kan även bäras som skyddande amulett mot negativitet och stress. Ametist stärker vår intuition och andliga närvaro och påminner oss att vi i grunden är andliga varelser med en kroppslig upplevelse.

Till nästa gång,

Varma hälsningar

Beth