Chakrarening med stenar – Baschakrat (muladhara)

Välkomna till min blogg om stenar!

Idag ska vi fokusera på hur man kan använda stenar för att balansera kroppens energicentran: våra Chakran. Genom att lägga stenar på ett eller flera av våra chakran på kroppen tillför du stenens energi och vibration till det chakrat. De balanserar, rensar och läker den energi som finns där och skapar harmoni i kropp och själ.

Olika stenar vibrerar med olika chakran, vi börjar nerifrån och upp då vårt chakrasystem påminner om ett träd: roten måste få näring för att kronan ska blomstra.

Rotchakrats namn på sanskrit är muladhara och färgen är röd som övergår i brunrött längre ner. Vi hittar rotchakrat vid svanskotan, varifrån det förgrenar sig ner mot ben och fötter.

Detta chakra styr över våra primära behov, de som är nödvändiga för vår överlevnad, som mat, trygghet och tak över huvudet. Rotchakrat härskar även över känslan av att ha både fötterna på jorden och förmågan att förverkliga våra idéer och drömmar rent praktiskt.

Obalans i detta chakra leder till olika störningar i våra värderingar och beteenden, beroende på ifall vi har för lite eller för mycket energi i vårt muladhara.

Ett överaktivt baschakra leder till:

Ha-sjuka och ett girigt beteende, en tendens till hamstring och egen vinning till varje pris. Ifall muladhara  är överaktivt kan egenskaper som aggression och hänsynslöshet förstärkas, och man kan drabbas av diarré, stelt ryggslut och vredesutbrott.

Ett underaktivt chakra leder till:

En känsla av otrygghet, förvirring över vad vi egentligen vill ha ut av livet, oförmåga att förverkliga idèer och ökad risk för depression och brist på livslust. Förstoppning, ryggvärk och energilöshet förknippas med ett underaktivt muladhara.

Jag vill gärna rekommendera följande stenar för balansera baschakrat:

Placera rökkvarts under fötterna för att förstärka förmågan att tillgodogöra dig reningen, sedan lägger du en röd jaspis, som skänker en känsla av värme och trygghet, vid vänster ljumske och en svart turmalin, som renar negativitet och är kraftigt fysiskt jordande vid höger. Mellan dem lägger du en granat ifall att du känner att ditt chakra är överaktivt eller en hematit ifall du känner att det är underaktivt. Ligg ned och fokusera på balans i cirka 15 minuter. Se till att du är ostörd. Slå gärna på musik som är bra för chakrahealing – följande två YouTube videos gillar jag:

Efter chakrareningen är det viktigt att rena stenarna, grovt salt och rinnande kallt vatten är min metod.

Med hopp om god balansering,

Beth