Stenar i vardagsmagin

Hej där,

Jag ville bara dela några stenar som vi inte kollat på i tidigare stenbloggar och deras användning inom vardagsmagin, som ett avslut på kristallskolan, innan vi fortsätter med symbolikens värld.

Akvamarin:

Akvamarin vibrerar med halschakrat och har lätta kreativa, renande vibrationer. Den står för äkta och modig kommunikation – gärna med en portion humor – både med oss själva och gentemot världen. Vill du lära dig att kommunicera utifrån dina känslor, med sanning och förståelse av din inre dialog med dig själv, så är akvamarin en perfekt sten. Akvamarinen uppmanar till sanning, men dess energi är kreativ och eterisk, så uttryck dej själv i glädje och med en portion lekfullhet.

Inför ett viktigt möte – låt en akvamarin dra i ett friskt glas vatten över natten i månens sken, drick vattnet innan mötet, så kommer du att uttrycka dig äkta på ett sätt som gynnar din position.

Bärnsten:

Bärnstenen vibrerar med solar plexus och hjälper dig växa genom utmaningar. Med sin goda kraft uppmuntrar den dig att välja rätt väg i svåra situationer. Bärnsten är en sten som transformerar negativ energi till positiv och används gärna därför vid healing. Det är en sten för visdom och goda krafter.

Tillverka en pendel av bärnsten, och låt den vägleda dig att välja rätt vägar med sin värme, godhet, visdom och sanning.

Hematit:

Hematiten vibrerar med baschakrat, och är vad man kallar en jordande sten. Den hjälper oss att se jordnära på oss själva och vårt liv, och uppmuntrar problemlösning på ett realistiskt sätt. Intellekt och en fast förankring i verkligheten uppmuntras av denna sten, som balanserar manligt och kvinnligt samt tanke och genomförande.

Bär ett smycke av hematit för att jorda dej och framställa dig som trovärdig i alla stressfyllda situationer där det gäller att stå upp för sig själv och presentera realistiska lösningar.

Kalcit

Kalcit vibrerar med kronchakrat. Med sina ljusbrytande egenskaper är kalciten en portal till andra dimensioner, och till att förstärka andliga processer. Den påminner oss om alltet och vår egen plats i det, och läker oss då vi känner ödmjukheten inför det som är större än oss själva.

Använd kalciten som en förstärkare vid spådom och andekommunikation, för att behålla ödmjukheten i kontakten med andra dimensioner. En väl placerad galder på en kalcit låter dej se sådant som är dolt för det vanliga ögat.

Pärlor och Pärlemor:

Pärlor och pärlemor symboliserar den tröstande modern som håller om oss när det känns svårt. De läker din själ och ger hopp för framtiden. Saker löser sig i kärlekens namn. Pärlor och Pärlemor symboliserar även sanning, empati, ärlighet och oskuldsfullhet.

Bär ett smycke med pärlemor för att skydda dig mot otur samt onda ögat och för att dra till dig välstånd. Låt ett par pärlor dra i ett glas vatten i solljuset, och använd vattnet för att föryngra dig genom att noga tvätta ansiktet med det.

Det var allt om stenar för denna gången,

Halloweenhälsningar,

Beth