Mot ljusare tider

Vintersolståndet har passerat, ljusare tider kommer sakta men säkert och det är nu dags att börja odla det som ska växa under kommande årscykel, så att växandets krafter åter börjar verka då solen tilltar i värme och styrka. Trädgårdsodlingen får nog vänta ett tag till, men vi kan låta solen värma vårat sinne och odla hopp och förväntan inför det kommande året och inför ljusare tider. Att gå ut i vintersolen och göra upp en öppen eld, äta medhavda mackor och dricka varm choklad – det är livet!

Själv sitter jag gärna på ett litet renskinn, men det finns många moderna sittunderlägg som håller värmen och isolerar mot snön.

Tyvärr kan dock kylan ge blåskatarr oavsett hur bra klädd och rustad man än är, och då är det ju tur att det finns tranbärsjuice som kan drickas både varm och kall! Var bara säkra på att det är JUICE och inte DRYCK. Den senare är inte koncentrerad nog för att hjälpa.

Vitlök är också att rekommendera, i så starka doser du tål att äta. Om du hör till dem som inte kan äta vitlök under några omständigheter kan du krossa 5-6 klyftor och koka upp dem under lock i 1 liter vatten. Huka dej över en skål med det varma vattnet i duschen och låt ångorna komma på det infekterade området. Ett omodernt, men mycket effektivt knep.

Ur husmorsskafferiet,

Elisa