Ljusens grundfärger

Hej igen, nu följer mer ljusmagi!

Grundfärgerna kollar vi på idag: Röda, Gröna, Blåa, Gula, Lila, och Orangea ljus.

Röda Ljus representerar världslig kärlek och passion, personlig handlingskraft men även energi, livskraft och viljestyrka. I ljusmagi används rött för snabba handlingar, fysiska utmaningar, sexualitet och självförtroende. Känner du dig attackerad ska du meditera med röda ljus för att segra över motståndet.

Gröna Ljus associeras gärna med pengamagi, men även med naturen, fruktbarhet och framgång. Grönt är en läkande färg, och används gärna för att läka känslomässiga sår och sorger. Grönt representerar också kärlek på ett mer känslomässigt plan än rött.

Blåa Ljus är ljus som stimulerar harmoni, fredlighet, vänskap och tydlig kommunikation. För att söka jobb eller få bättre relationer på arbetsplatsen är det blåa ljus som gäller. Trohet, lojalitet och kontakt med sitt högre jag styrs också av blått.

Gula Ljus stimulerar glädje och lekfullhet. För att öka kreativiteten, manifestera idèer och fantasier samt för att öka intellektuellt fokus är gula ljus de bästa. Meditera med gula ljus ifall du har en tenta på gång eller behöver tänka utanför lådan.

Lila Ljus är andlighetens ljusfärg och den färg som är kraftfullast andlig vid meditation. Lila används för visdom och andlig kraft, men även vid drömmagi och healing är det en mycket kraftfull färg. Behöver du beskydda ditt hem från disharmoni så är det lila ljus som gäller.

Orangea Ljus står för livsnjutning, hedonism och attraktion. För att tillåta dig själv att njuta mer av livet och åtnjuta god tur är det orange du ska meditera på. Orange är både förnöjdhetens och förändringarnas färg, och vill du att nya vägar ska öppna sig för dig så tänd orangea ljus.

Med alla regnbågens färger,

Beth