Ljusens basfärger

Hej, då var det dags att kolla på de olika färgerna inom ljusmagi och för meditation.

Vi börjar med basfärgerna, varav de flesta egentligen inte är några färger alls utan en kombination av alla eller inga – vi kollar på Vita, Svarta, Bruna och Gråa ljus idag.

Vita Ljus används för rening, välsignelser samt andlig fokusering och kan ersätta alla andra färger inom ljusmagin. Söker du klarhet, renhet och spirituella insikter är vita ljus den färg du ska meditera med. Vita ljus hjälper dig att återvinna tro, hopp och kärlek ifall du gått igenom en mörk tid.

Gråa Ljus är bra för att arbeta med drömmar och vid shamanresor, då de anses underlätta att tränga genom barriärerna till andra existensplan samtidigt som de skyddar dig, även då du arbetar med hemligheter, utmaningar och andliga lärdomar är gråa ljus gynnsamma.

Bruna Ljus används för jordnära magi och meditation, då du arbetar med djur, natur eller grundning inför en andlig upplevelse är bruna ljus de absolut mest gynnsamma. De används även för materiell tillväxt, egendomar och fysisk trygghet. Söker du förlorade tillhörigheter är bruna ljus mycket bra att tända.

Svarta Ljus representerar det undermedvetna och är mycket bra på att absorbera negativ energi och sjukdomar. De används inte vid svart magi lika mycket som ryktet säger, utan driver istället bort ondska, hjälper till vid avslut och stöter bort förbannelser. Svarta ljus är bra att tända då man mediterar på en sorg eller förlust, då de mildrar mörka känslor.

Det var allt för denna gång,

Ur stugvärmen,

Beth