Följ ditt hjärta

Tänk så otroligt enkelt det vore att följa sitt hjärta ifall vägen låg rak och utstakad och utan hinder eller omständigheter som skymde vägen. Att vara sann mot sig själv och sitt kall i livet. De flesta av oss vet nog inte riktigt exakt vad vi har för kall i livet ifall vi sitter ner och funderar på det.

Såklart! Det är just för att vårt sanna kall ligger dolt inom oss, i våra hjärtan och själar, och med tanken kan vi inte finna det. Kallet gör sig känt för oss genom en odefinierbar längtan, en känsla av att ha förlorat något, att vilja något men man vet inte vad. Vissa har hittat sitt kall, följer det eller försöker följa det i vart fall. Till er – grattis! 🙂

Men för de andra som lever med ett missnöje utan att riktigt veta varför finns det bara ett råd jag kan ge – skåda inåt. Yoga, meditation, hypnos, en vildmarksretreat eller en kväll ensam med levande ljus i soffan – metoden är inte så viktig. Det är tystnaden, att vara ensam med sig själv, och att försöka tysta eller distrahera sin hjärna så hjärtat kan göra sin röst hörd genom tankebruset vi har dagligen.

Inom oss vet vi vilken väg som är just för oss, vårt personliga unika kall. Det är inte svårt att följa sitt hjärtas röst om vi bara tar oss tid att höra dess budskap, och sedan försöka göra vårt bästa. Kom ihåg att hjärtat är belåtet om vi gjort vårt bästa att följa det, oavsett resultatet.

Med kärlek och ljus,

Beth