Drömmar om kärlek

“En gång i drömmen
skymtade bilden förbi
av den jag älskar.
Sedan den gången går jag
alltid hoppfull till vila” (Ono No Komachi, 800-talet)

Fokus idag står på kärleksdrömmar. Både våra förhoppningar inom kärlekens område, våra vakna drömmar och förhoppningar, och nattens drömmar om kärlek. Vi ska titta lite på folktrons magi för att se sin tillkommande och en metod för att möta sin kärlek i drömmen. Det är mest för singlar, men för er som är i ett förhållande kommer jag också att dela ett par godbitar i min kommande blogg.

Kärleken i folktron

Förutom att plocka sju olika sorters blommor på midsommarnatten och lägga under kudden finns det många sätt att se sin tillkommande enligt den svenska folktron:

“För att drömma om sin blivande partner ska man vid fullmåne äta en tallrik mycket salt gröt innan sänggåendet. Den person som erbjuder en vatten i drömmen är ens tillkommande.”

“På julaftonsnatten kan man se sin tillkommande genom att ställa en spegel framför sig och en bakom sig, och tyst titta intensivt in i den främre med ett ljus i handen tills bilden blir suddig och man går in i ett drömliknande tillstånd. I den bakre reflekteras då ens blivande partner.”

Dröm om kärleken:

Att få någon att drömma om en:

Innan sänggåendet, gör dej en bild av vad du vill förmedla i drömmen och vilken omgivning du vill att den ska utspela sig i.

Ställ din klocka på en tidpunkt då de troligen sover – 03.00 brukar vara ett rätt säkert kort, om de inte jobbar natt vill säga… Stig upp, sträck på dig och vakna till. Lägg dej sedan ner igen bekvämt. Visualisera personen tydligt då du lagt dig, utseende, hur de rör sig, uttryck de använder, röst, personlighet och små vanor de har. När du gjort dej en tydlig bild, koppla av och upprepa deras namn för dej själv tills du känner en energirush.

Koncentrera dej på det scenario du visualiserat innan sänggåendet, och säg i halvdrömmen det du vill säga. Lyssna på deras svar och se deras attityd. Du flyter troligen in i drömmens land under denna fas och drömbandet mellan er mattas av under sömnen och är borta på morgonen. Förhoppningsvis har du fått de svar du vill och en trevlig dröm.

(Med tack till Idorea för denna drömmagi!)

Bara en sak kvar att säga idag då: Dröm Sött 🙂

Ur vildmarken,

Beth