Kärlekens magi

Kärlek innehåller inga trick
Men är ändå ren magi

(Ur: Mitt hjärta hör till dig – en kärleksdikt)

Kärleksmagi är en av de mest efterfrågade magiformerna som finns.

Idag ska jag dela några små vardagsmagiska knep under kärlekens alla faser, från längtan till uppbrott.

Innan kärleken kommer:

Skriv ner de egenskaper du önskar att din tillkommande ska ha, tänd en eld och titta in i lågornas sken. Se till att ha en bunt lagerblad och kasta dem ett efter ett på elden, ett för varje egenskap du skrivit ner och koncentrera dej på egenskapen medan lagerbladet brinner. Då du gått igenom listan, säg tyst en affirmation för dej själv, t.ex. “Den mitt hjärta nu begär, kommer nu in i livet och finner mig här”. Var kreativ, finn en fras som känns rätt för dej, lägg in tro och kraft, och upprepa frasen tre gånger.

Under kärlekens olika faser:

Tänkte dela ett recept på ett kärlekste för att tända gnistan mellan er.

Man behöver grönt te, en 3 cm stor Ginsengrot, en 3 cm stor bit lakritsrot och två teskedar torkad rosmarin.

Finhacka ginseng och lakritsrot, blanda hacket med rosmarin och gröna teblad om du har. Annars går det bra med två tepåsar grönt te som isåfall lägges ner hela i vattnet. Koka upp en liter vatten, lägg ner örterna i en tesil i vattnet och låt sjuda sakta utan lock och med fläkten av i 5 minuter så doften sprider sig. Tänd några ljus, drick en kopp var och känn glöden mellan er.

Ljusmagi för familjefrid:

Skriv upp namnen på alla i familjen inklusive dej själv och rita en sluten cirkel runt namnen. Skriv orosmomenten utanför cirkeln, och lägg pappret under ett gult ljus. Slappna av och fokusera.

Läs följande tre gånger:

Frid till er, frid till mig – jag önskar frid och samhörighet till oss alla.

Låt det förgångna vara förgånget, och det nya som startar nu fyllt av enighet och frid.

Må alla orosmoment försvinna som aska för vinden, och nya vindar blåsa in kärlek och frid till alla i vår familj.

Klipp ut cirkeln och lägg tillbaka den under ljuset. Resten av pappret med orosmomenten bränner du, och sprider sedan askan för vinden. Låt ljuset brinna klart, och känn tillförsikt till en spirande ny och bättre känsla av union mellan er, utan de problem som varit innan.

Ljusmagi för att stärka relationen:

Ta ett foto på dig och ett på din partner, lägg dem bredvid varann och tänd därefter ett rosa ljus.

Fokusera kraftigt på att problemen löses upp och på att ni kommer att höra samman starkare än tidigare, och med detta i fokus droppar du 13 droppar stearin på ditt först och 13 på din partners därefter. Foga samman korten med ansiktena mot varandra med hjälp av stearinet. Låt det härda. Bind en röd bit garn löst runt korten, som ett paketsnöre. Därefter gräver du det “paketet” eller låter det sjunka ner i en sjö, så kommer naturen att verka för att hålla er eniga.

Efter kärleken tar slut:

Oavsett om ni redan brutit upp eller är i slutskedet av relationen, och allt känns mörkt, finns det ett band mellan er. Det kan vara tärt och sårigt, och starkare förankrat hos en än hos den andra – men det finns ändå där.

För att symbolisera uppbrottet och bli av med dåliga band, tag 9 cm av ett rött garn. I var ände knyter du en knut, på ena sidan en för dig och på andra sidan en för din partner. Idealiskt är ifall du kan knyta in en hårlock av er var i varje knut. Lägg garnet utsträckt på bordet och ta en skarp sax, upprepa för dej själv:

Från det som en gång var vi, gör jag nu oss bägge fri.

Må bandet vi haft inte längre förbli.

Du är du och jag är jag, och min intention är inte vag.

Jag klipper nu vårt band enligt karmas lag.

Klipp itu garnet på mitten, och säg sedan:

Nu har du ditt och jag har mitt, vårt band är brutet och hjärtat fritt.

Tillåt dej en stunds nostalgi över det som var bra, ta så en liten glasburk och lägg garnbitarna i som minne över det som var och ställ den undangömt.

Ta fram den och titta på den då tankarna blir mörka och kom ihåg att bara för att bandet är avklippt får man behålla minnena, och läka det svåra som varit i sin egen takt.

Med Kärlek och hopp,

Beth