Se saker från ovan

Hej på er,

Oj vad lätt det är att fastna i gamla hjulspår! Vad är det egentligen som säger att det sätt vi är vana att göra saker på är det som är rätt? Vad händer om vi väljer att förflytta vårt perspektiv, och se saker lite från ovan? Oss själva, livet och våra närmaste? Är vi där vi önskar oss eller går vi bara runt och känner oss otillfreds?

Svåra frågor med många svar. Vintern är ofta en tid då vi här i norr känner oss ganska insnöade både på våra gårdar och i våra liv. Men det är också en tid då den bitande kylan och klara luften ger en skärpa till tanken, och därför en utmärkt tid att göra en utflykt i skogen ensam och göra upp en öppen eld. Klä dej väl, sätt dej på ett varmt underlag i snön framför elden.

Blunda och andas in den rena luften, och fokusera på det som gör dej mest missnöjd eller det som känns fel. Känn hur varje inandning rensar och läker och låt de negativa känslorna försvinna iväg med varje utandning.

Öppna sedan ögonen och fokusera på elden, lägg på ett par extra vedpinnar och tänk sedan på elden som din inre drivkraft – den måste få näring för att värma även i de kargaste omgivningarna, och fundera sedan på hur du ska nära din egen inre eld så den lyser upp och värmer i ditt och dina näras liv.

Se röken som blåser, och översätt det till dina tankar och drömmar. Precis som röken så skapas dessa av din egen inre eld, och stänger man in rök eller drömmar känner man sig kvävd.

Låt denna vinterretreat hjälpa dig att se saker från ovan, nya vägar, nya lösningar och glöm inte att låta dina drömmar leva.

Från vinterlandskapet,

Elisa