Gott nytt år, God ny början

10, 9, 8…3, 2, 1

GOTT NYTT ÅR!!!

Vi står på randen till 2021, ett år som lovar ljusning efter det något restriktiva 2020 – efterdyningarna av pandemin och de omställningar det medfört kommer i våra privatliv och i samhället som stort kommer visserligen att eka under den första delen av året, precis som nyårsklockornas klang hänger kvar ett tag efter nyårsringningen slutat.

Vi har under året som gått fått uppleva lite av den läxa som kortet Tornet ger i Tarot: Något yttre gör att saker rasar utanför vår kontroll och det tvingar oss tänka om och omvärdera våra liv och värderingar, vi tvingas bygga upp något nytt, stabilare utifrån de nya förutsättningarna.

I det nya året så börjar återuppbyggandet med myrsteg, men det går iallafall framåt – både för oss själva och globalt.

2021 i numerologi blir 5 och styrs av kortet Översteprästen. Det kommer fortfarande att finnas regler och restriktioner från högre ort, men också en uppmaning om tro och hopp och ljusare framtidsutsikter. Ett globalt andligt uppvaknande börjar, men det finns också en risk för dömande attityder – exempelvis mot de som väljer att inte ta vaccin från de som tar det. Mycket kan kännas väldigt svart eller vitt under året, och vi bör bara inta en ödmjuk attityd där vi inser att vi utan klara fakta inte bör döma, på det att vi inte själva ska bli dömda.

Låt det nya året bringa tro, hopp och kärlek,

Med ljus,

Elisa