Eldkraft


Det första av de fyra elementen – elden – är elementet som antingen kan värma eller förbränna. Vacker att se på och en varm trygghet för frusna kroppar och själar, men samtidigt kapabel till ett brinnande raseri.

Under kontrollerade former är den livgivaren, men okontrollerad representerar elden förgöraren. Även den egenskapen kan vara positiv ibland för den själsliga utvecklingen, har vi under lång tid byggt upp en falsk personlighet och lever med skenkänslor kan det vara nödvändigt att symboliskt använda eldens okontrollerade aspekt i renande syfte, så vi kan börja om på riktigt på ett andligt plan, som vårt äkta jag.

I andligt arbete representerar elden drivkraft, passion, hon är ljusbringaren och hon hjälper dig att bränna bort mönster som spelat ut sin roll i ditt liv. Skriv en lista med saker du inte längre vill ha i ditt liv, ovanor du vill bli av med eller omständigheter du vill förändra och slippa. Var noga med att skriva vad du vill bli av med, inte vad du vill ha istället.

Gå ut i naturen och gör upp en kontrollerad eld (är det eldningsförbud funkar det med en mindre eld i en gjutjärnskittel t.ex.). Lägg mycket omsorg på att få en så klar och jämn eld som möjligt, redan medan du startar elden kan du tänka på att den kommer att hjälpa dej att slippa saker du är less – på så sätt investerar du omsorg och laddar elden med tacksamhet och din egen energi.

Håll listan i dina händer och ladda den med de ofta obehagliga känslor du förknippar med det du vill släppa ur ditt liv, medan du tittar in i elden och låter den växa till sin fulla styrka. När du känner att du är redo låter du lågorna sluka din lista medan du föreställer dig det du vill bli av med förtärs av lågorna. Sitt kvar till elden blivit till glöd och känn hur negativiteten blir till aska.

Från vildmarken,

Beth

Nästa