Chakrarening med stenar – Halschakrat (Vishudda)

Hej där,

Vi går vidare med chakrareningen genom att lära oss om halschakrat, Vishudda.

Det här chakrat representerar sann ärlighet, uppriktighet och klarhet, hur vi levt vårt liv och våra tankar och känslor kring hur våra upplevelser format oss. Vishuddha är chakrat som symboliserar vår förmåga till självreflektion, kommunikation och kreativitet.

Ett underaktivt halschakra orsakar:

Oklar kommunikation och fantasilöshet. Obekväm med att sätta ord på känslor och tankar. Oförmåga att lära sig av sina misstag och svårighet att hitta nya vägar.

Ett överaktivt halschakra orsakar:

Att man försöker kontrollera och dominera samtal, avbryter sin samtalspartner, prataröver huvudet på folk som är närvarande plus att man kan ha svårt att lyssna på vad andra säger.

Följande stenar brukar jag använda för att balansera Halschakrat:

Placera en Akvamarin mitt på chakrat för att minska stress och känna en mental lätthet och mod. Därefter lägger du en Lapis Lazuli bredvid. Den hjälper oss att påminna oss om vår individualitet och kunna uttrycka vårt sanna jag. Inspiration, koncentration och klara tankar är nyckelord för denna sten. Lägg nu en turkos, även den mitt på chakrat. Den inspirerar och skyddar mot negativa energier. Ligg ned och fokusera på balans i cirka 15 minuter. Se till att du är ostörd. Slå gärna på musik som är bra för chakrahealing – följande två YouTube videos gillar jag:

Glöm inte att rena dina stenar på det sätt du valt, särskilt Lapis Lazuli är känslig för energier och är en personlig sten, som bör hållas från andras energier, då den jobbar med individualiteten.

Med inspiration,

Beth