Hackspett och dess betydelse (enligt mormor)

När jag var liten och gick ute i skogen med min mormor så såg vi en Hackspett, det är ju inte ofta man ser dem, utan man hör ofta bara att de hackar, men nu såg vi en och då utbrister min mormor. “När man ser en hackspett, så kommer den med ett budskap att någon kommer att dö”. Jag lyssnade på vad hon sa, men tog det inte så allvarligt, jag var ju inte så gammal att jag fäste mig vid sånt prat. Men jag minns att tre dagar senare kom ett dödsbesked, mormors syster hade avlidit, nog var det med det.

Några år senare var vi i samma skog och såg en hackspett, jag tänkte på de ord min mormor hade sagt, men tänkte det var nog en slump förra gången, men icke, några dagar senare fick jag besked om att en vän till mig avlidit. Så fortsatte det genom åren, varje gång jag såg en hackspett så var det någon som avled. Så det blev tillslut en sanning för mig, som den varit för min mormor.

När min mormor låg för döden och jag var på väg upp till henne så var det en envis hackspett som flög framför den bilen vi färdades i och då visste jag att vi åkte förgäves att min mormor redan hunnit avlida.

Det är tur att man inte ser hackspettar så ofta, för idag tror jag på att hackspetten kommer med budskap om döden.